magnify

Autogarage en verhuurbedrijf Rotterdam

Scope van onze werkzaamheden: haalbaarheidsstudie en voorlopig ontwerp.
 
SC_0_transp (website)Het Motorstraatgebied in de deelgemeente Feijenoord te Rotterdam zal in de komende jaren als onderdeel van de grootschalige vernieuwing van Rotterdam Zuid worden getransformeerd naar een onderwijs- en bedrijvengebied van formaat. Zuidplein en Ahoy vormen samen met het Motorstaatgebied het knooppunt in openbaar vervoer, leisure en shopping voor de regio.
 
Midden in dit gebied is het lokaal sterk verankerde autoverhuurbedrijf Korpershoek gevestigd, waarvoor Traanberg Partners een ontwerp heeft gemaakt om de positie van het autoverhuurbedrijf in het nieuwe Rotterdam Zuid naar de toekomst te verzekeren. 
SC_7_Werkpl_boven (website)

 

Op de beperkte kavel is een ontwerp gemaakt voor het autoverhuurbedrijf met een deels openbare parkeergarage. Om het bestaande garagebedrijf te kunnen behouden wordt het nieuwe volume er overheen gebouwd. 

In overeenstemming met het masterplan wordt de gebouwhoogte vergroot naar circa 20 meter en zal de plint worden verlevendigd met aantrekkelijke functies en de openbare ruimte een afwisselende vorm geven. 

De functionele gevels geven de opbouw een sterke belijning, passend in de beoogde schaalvergroting van de wijk. De gevels op begane grondniveau zijn afgestemd op de aanwezige functies en menselijke maat.
 

Project
Nieuwbouw             
Omvang
10.000m2 BVO
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Korpershoek Autoverhuur
Ontwerp
2009
Realisatie
 
 
gevel_Dynamo (website)gevel_Vliegw (website)13b-12 (website)