magnify

Autoshowroom Zwijndrecht

Scope van onze werkzaamheden: architectonisch ontwerp, coördinatie brandveiligheid, vergunningen, bouwkundig bestek, bouwmanagement.
BRUG01
Op het kavel langs de A16 is een ontwerp gemaakt voor een representatieve, meerlaagse autoshowroom met onderhoudswerkplaats voor Alfa Romeo en Saab. Het 13 meter hoge gebouw is centraal gepositioneerd op het kavel en deels in het water geplaatst waardoor een optimale relatie tot de snelweg ontstaat.

 

Het gebouw bestaat uit drie delen, te weten de showroom, de entreezone met faciliteiten (o.a. kantoren, ontvangstruimte met receptie) en de onderhoudswerkplaats. De opengewerkte donkere metselwerk gevel van de showroom wordt omlijst door een witte rand van polyesterbeton. Boven het water kraagt het gebouw uit en lijkt het te zweven.

Deze verbijzondering zorgt voor een krachtige etalagewerking en een sterke identiteit van het gebouw richting de snelweg.

De gekozen materialen en de ingetogen reclamevoering zorgen voor de gewenste luxe uitstraling. Bezoekers benaderen het gebouw vanaf het bedrijventerrein Bakestein. De opengewerkte hoeken van de showrooms zorgen voor een aantrekkelijke overhoekse beleving van het gebouw. De centrale entree wordt geaccentueerd door een transparante verticale glasstrook. Middels een hellingbaan worden de auto’s naar de verdieping gebracht.

Project
Automobielbedrijf
Omvang
3.500m2 BVO
Locatie            
Bakestein, Zwijndrecht
Opdrachtgever
Zeeuw Beheer BV
Ontwerp 2008  Realisatie             –

  

ENTREE01   FIETSPAD  

07128_vogelvlucht4   07128_vogelvlucht3