magnify

Bouwmarkt Alkmaar

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp, coördinatie brandveiligheid, vergunningen, bouwkundig bestek, bouwmanagement, winkellay-out.

2005wk49 068 (website)Voor het voormalige veilingterrein is een ontwerp gemaakt voor een krachtig bouwvolume, waarin een bouwmarkt en een tankstation worden ondergebracht.    

Deze herontwikkeling is het begin van een grootschalige revitalisering van het industrieterrein Overdie. Het gebouw vormt een structurerend element voor de omgeving door de prominente ligging en de grootschaligheid van het programma.  

De bouwmarkt en het tankstation zijn gesitueerd op de kop van het terrein. De stedenbouwkundige eis om de gevels door te zetten langs het parkeerterrein achter het gebouw, is uitgewerkt in een wand van schermen. De schermen bestaan uit een stalen frame met een plaatselijke invulling van geperforeerde staalplaat en zorgen voor ritmering en verfijning van het grootschalige terrein. Tegelijkertijd wordt door de toepassing van bomenrijen een aanzet gegeven voor een groener karakter van dit industrieterrein.    

Gedurende het ontwerpproces is de winkelformule van Praxis als layout van stellingen, wandenplannen en signing in de bouwkundige opzet geïmplementeerd en uitgewerkt, waardoor de eigen identiteit van de formule versterkt wordt.

 

Project
Nieuwbouw

Omvang
7.200m2 BVO

Locatie
Alkmaar, Koelmalaan

Opdrachtgever
Praxis

Ontwerp
2003/2004

Realisatie
2005

 IMG_2384 (website)_bijgesneden   IMG_2372 (website)_rechtgetrokken_bigesneden     alkmaar02w    alkmaar03w