magnify

Bouwmarkt Wijchen

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp, coördinatie brandveiligheid, RO-procedure en vergunningen, bouwkundig bestek, winkellay-out.

SONY DSCOp 16 september 2009 is Praxis Wijchen opnieuw geopend nadat de oude winkel in januari 2009 is gesloopt en op dezelfde plek een volledig nieuwe bouwmarkt is ontwikkeld. De nieuwbouw is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van Bedrijventerrein Oost in Wijchen.    

Om de nieuwbouw te kunnen realiseren is gebruik gemaakt van een vrijstellingsprocedure waarbij werd geanticipeerd op het nieuwe bestemmingsplan. De daarvoor vereiste ruimtelijke onderbouwing hebben wij opgesteld in samenwerking met Royal Haskoning en de gemeente Wijchen.      

Het gebouw vormt binnen de stedenbouwkundige omgeving een hoogteaccent richting de rotonde en heeft een expressief overstek dat de publieke entreeruimte overbouwt. Het overstek is vormgegeven als een houten kader met een donkergrijze en verspringende invulling van vlakken. Hiertussen biedt de entreepui een uitnodigende kijk in de winkel en geeft samen met de grote ramen van de kantoorruimten een transparante uitstraling naar de rotonde.  Door de verfijningen in materialisatie en detaillering sluit de bouwmarkt aan op de kleinschalige omgeving.      

De bouwkundige opzet van het gebouw is in een vroeg stadium afgestemd met onze afdeling winkel-layout, waardoor de winkelformule van Praxis als layout van stellingen, wandenplannen en signing optimaal in het plan geimplementeerd is.

 

Project
Nieuwbouw

Omvang
3.000m2 BVO

Locatie
Wijchen

Opdrachtgever
Engelsing Beleggingen Bedrijfsobjecten BV

Ontwerp
2007

Realisatie
2009

 

 

SONY DSC  SONY DSC