magnify

Distributiecentrum Dachser Waddinxveen

Het bestaande distributiecentrum van Dachser wordt uitgebreid met 5000m2 distributiehal ten behoeve van “warehousing” en “crossdocking”.

AOB11098_12a perspectief 5 definitief (website)Daarnaast worden de bestaande kantoorblokken in het bestaande DC grondig verbouwd en uitgebreid. Het buitenterrein is aangepast en de rijdroutes gewijzigd voor een betere afwikkeling van het transportverkeer.

De interne logistiek en bedrijfsvoering vereist een vrije hoogte van 12m. In combinatie met de gewenste grote vrije overspanning is de uitbreiding 15m hoog geworden.

Brandtechnisch is de uitbreiding gecompartimenteerd volgens het bouwbesluit 2012, welke voor een industriefunctie compartimenten toestaat van max. 2500m2.

Om een kolomvrije overspanning te kunnen realiseren is voor de nieuwbouw gekozen voor een staalskelet met vakwerkspanten . De betonvloer is gefundeerd op high speed palen met een draaglast van 3000kg/m2. De gevels zijn gematerialiseerd in metalen beplatingen met zetwerk accentlijsten, in de huiskleuren van Dachser en conform het bestaande DC.

 

Scope van onze werkzaamheden: architectonisch ontwerp, bouwmanagement, vergunningen, bouwkundig bestek, directievoering, bouwtoezicht. 

Project
Nieuwbouw / verbouw                 

Omvang uitbreiding
5.000m2 BVO

Locatie
Handlesweg 2, Waddinxveen

Opdrachtgever
AJ Investments BV

Ontwerp
2012

Realisatie
2013

 
 
AOB11098_12a perspectief 1_definitief (website)  AOB11098_12a perspectief 2 definitief (website)AOB11098_12a perspectief 4 definitief (website)SITUATIE_NIEUW (website)