magnify

Distributiecentrum Plus Retail Ittervoort

Scope van onze werkzaamheden: architectonisch ontwerp, coördinatie brandveiligheid, vergunningen, bouwkundig bestek, bouwmanagement, directievoering, toezicht.

01_66Het bestaande distributiecentrum van Plus Retail Zuid is uitgebreid met een expeditiehal en kantoorruimte.

Tevens is een interieurontwerp gemaakt voor een representatieve entree en ontvangstbalie waarbij de vormgeving en materialisering is afgestemd op de huisstijl van Plus.

In het gebruik vormen de bestaande en nieuwe hal één ruimte, die met stellingen wordt ingericht. De nieuwe dockshelters zijn voor de uitgaande goederen, de bestaande docks voor de inkomende goederen. Vanuit de bestaande hoofdentree worden de bestaande en de nieuwe kantoorverdiepingen ontsloten.

Ook in de architectonische opzet vormt de hoofdentree een schakel tussen bestaand en nieuw. De terugliggende geveldelen zijn in zilvergrijze golfbeplating uitgevoerd, met stalen luifels boven de entreebordessen. De gevels zijn gematerialiseerd in antracietgrijze sandwichpanelen die een mooi contrast vormen met de zilvergrijze hoeken en de bestaande gevelbeplating, waardoor het geheel een hoogwaardige uitstraling krijgt.
 

Project
Nieuwbouw
Omvang
7.200m2 BVO
Locatie
Ittervoort, Afrikastraat            
Opdrachtgever
Plus Retail BV             
Ontwerp
2007
Realisatie
2008
 

2009 09 16 026_rechtgetrokken (website)  

2009 09 16 016 (website)

IMG_2859 (website)