magnify

Duurzame verbouwing woonhuis Acquoy

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp, bouwvergunning en bestek.
 
100Een karakteristieke woning aan de Lingedijk in Acquoy is duurzaam verbouwd en uitgebreid.
De woning die aan de zijde van de dijk onder beschermd dorpsgezicht valt, is van binnen volledig verbouwd en afgestemd op de toekomstige bewoner. Bij het ontwerp is de zichtrelatie vanuit de woning met het riviertje de Linge en met de tuin uitgangspunt geweest.
 
Er zijn diverse duurzame toepassingen gedaan, waaronder wandverwarming.
 
116Aan de achterzijde wordt de woning uitgebreid met een houten aanbouw voorzien van een vegetatiedak.
De nieuwe entree in deze aanbouw is bereikbaar via een verhoogd terrasdek. Bij de toegang van het terrein wordt een carport gebouwd, die net als de aanbouw en de bestaande schuur wordt afgewerkt met zwarte gepotdekselde houten delen. 
 
 
 
 
 
Project
Verbouwing woonhuis             
Omvang
135 m2 BVO
Locatie
Acquoy
Opdrachtgever     
Particulier
Ontwerp
2007

Gerealiseerd
2009

 
 
010xx   situatie_12112