magnify

Winkelcentrum de Scheepjeshof Veenendaal

 

Bouwtechnische advisering en projectmanagement vanaf het VO

In opdracht van aannemersbedrijf de Combi heeft ons bureau de bouwtechnische advisering en het projectmanagement in de uitvoering verzorgd voor de grootschalige renovatie van winkelcentrum de Scheepjeshof in Veenendaal. Het ontwerp voor het vernieuwde, trendy en eigentijdse winkelcentrum is gemaakt door JHP Design uit Londen.

       _MG_6689 (Custom)

 

De Hoofdstraat begint in de Scheepjeshof 

De opgave was de Scheepjeshof te veranderen van een verouderd, leeglopend boodschappencentrum naar een modern en aantrekkelijk winkelcentrum, dat aansloot bij de plannen van de gemeente om het hele centrum van Veenendaal naar een hoger niveau te brengen. De uitstekende bereikbaarheid, de parkeergarage met plm. 460 plaatsen en de reeds aanwezige supermarkten Boni en Aldi vormden daarbij een sterk uitgangspunt. Het nieuwe motto van eigenaar Aberdeen en de winkeliers: ‘De Hoofdstraat begint in de Scheepjeshof’.

_MG_6687 (Custom)   _MG_6764 (Custom)

 

Grootschalige renovatie

Na de grootschalige renovatie zijn de winkels beter zichtbaar geworden vanuit de Hoofdstraat. De winkelfronten aan de pleinzijde zijn naar voren geplaatst en van luxe houten kaders en puien met veel glas voorzien wat een uniform en transparant beeld oplevert, ook qua reclamevoering. Door een spectaculaire rood glazen luifel boven de entree te plaatsen, verschuift de aandacht van de appartementen naar het daaronder gelegen nieuwe winkelcentrum. Het plein voor de Scheepjeshof is door de gemeente heringericht als verblijfgebied en met goede fietsparkeerfaciliteiten.

dak 2 (Custom)   entree bouw 2d (Custom)

 

Zes meter hoge glasgevel

Binnen is de passage geheel gestript en vernieuwd inclusief de (brand)technische installaties. Er is veel ruimtelijkheid gecreëerd door een 6 meter hoge glazen gevel tot aan het dak. de renovatie is in vier fases uitgevoerd waarbij de winkels zoveel mogelijk bereikbaar zijn gebleven. Er vond dagelijks overleg plaats met de winkeliers over de werkzaamheden in de winkels en passage.

winkelpui hoog bouw 5 (Custom)   running store 1 (Custom)

De Scheepjeshof biedt een gevarieerd aanbod van winkels. De komst van onder andere winkelketen Action heeft een grote aantrekkende werking op het centrum.

De opdrachtgever aan het woord >>

Scope van onze werkzaamheden: projectmanagement, STABU-bestek, bouwkundige tekenwerk en detaillering vanaf VO niveau , bouwtechnisch ontwerp- en uitvoeringscoördinatie, coördinatie brandveiligheid

Project
Renovatie
Omvang
16.000 m2 BVO
Locatie
Veenendaal   
Opdrachtgever
Aannemersbedrijf de Combi
Ontwerp
JHP Design (Londen)
Realisatie
2009

 

SONY DSC   3 binnenplein 1 (website)3 roltrap garage (website)   Interieur_01 (website)