magnify

Hoofdkantoor Total Nederland NV Den Haag

 

DSC_7270-bijgesneden (website)Interieur weerspiegelt bedrijfsfilosofie

Met de verhuizing vanuit een oud cellenkantoor naar open kantoorruimtes in het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg, is de bedrijfsfilosofie van Total zichtbaar gemaakt in het interieur van de algemene ruimtes. Voor het 4 verdiepingen tellende hoofdkantoor is een integraal ontwerp gemaakt voor de entreehallen, verkeersruimtes en het hoofdtrappenhuis, de centrale meeting- en pantryruimtes en het bedrijfsrestaurant.

DSC_7280-bijgesneden (website)Duurzaam en kleurig materiaalgebruik

Door de vloer als drager te visualiseren met de tapijttegels in verschillende kleuren en patronen, ontstaat door het gehele kantoorgebouw  heen een herkenbare basis. De interactie tussen medewerkers wordt gestimuleerd door de vloerafwerking van de verkeerszones in de kantoorruimtes door te trekken.

In de liftportalen en het trappenhuis wordt met een kleurige wandafwerking de verbinding tussen de verschillende verdiepingen gelegd. Tegelijkertijd wordt per verdieping met een eigen kleur en tekst uit de missie van Total de identiteit van de afdeling op die verdieping uitgedragen.

DSC_7304-bijgesneden (website)Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is de indeling van het gebouw gehandhaafd en zijn onderdelen uit het interieur hergebruikt. In de entreehal is de bestaande receptiebalie met kastenwand aangepast en voorzien van een frisse witte uitstraling. Het bedrijfsrestaurant op de 4e verdieping is grotendeels in de oorspronkelijke opzet in gebruik genomen. Houten vloer en buffet zijn wit afgewerkt en de wandbanken met hoge, kleurig gestoffeerde rugkussens creëren besloten plekken in de grote ruimte.

De centrale meeting- en pantryruimtes nodigen door de inrichting, kleurgebruik en verlichting uit tot ongedwongen ontmoeting tussen medewerkers. Het kleurgebruik sluit aan bij de kleurstelling van het logo van Total en het kleurgebruik bij de tankstations.

3D Revit

Het project is volledig in Revit getekend waardoor de voorgestelde ingrepen snel gevisualiseerd en efficiënt uitgewerkt konden worden. In het proces heeft dit er toe geleid dat beslissingen snel genomen werden en de interieuronderdelen mee konden lopen in de strakke uitvoeringsplanning voorafgaand aan de inhuizing van Total.

De opdrachtgever aan het woord >>

 

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp en uitwerking van het interieur voor de algemene ruimtes.

Project
Interieur
Omvang
3.750m2 BVO
Locatie
Bezuidenhoutseweg Den Haag
Opdrachtgever
Total Nederland BV
Ontwerp
2013
Realisatie
medio 2013

 

DSC_7273-bijgesneden (website)   DSC_7272-bijgesneden (website)12042_04_Kantine_overzicht (website)   12042_04_Kantine_bank (website)DSC_7252-bijgesneden (website)   DSC_7234-bijgesneden-definitief (website)DSC_7293-bijgesneden (website)   DSC_7265-bijgesneden (website)12042_plattegrond_bg_vloer (website)   12042_plattegrond_bg_int (website) 12042  (18) (website)