magnify

Renovatie kantoor Eastpoint Rotterdam

 

Meebewegen met de wensen van de huurder

Voor kantoorgebouw EASTPOINT, gelegen in Rotterdam Alexander, is een een ontwerp gemaakt voor de opwaardering van exterieur en interieur.

AOB11070_04b interieur (website)De opdrachtgever Bouwinvest besloot het kantoorgebouw Eastpoint duurzaam te renoveren en om te bouwen tot een multi-tenant gebouw. Het pand met een gedateerde jaren tachtig architectuur, kreeg met relatief eenvoudige architectonische ingrepen in het terrein, de gevels en het interieur de gewenste lichte, transparante en moderne uitstraling.

Binnen het gebouw kan nu flexibel worden omgegaan met de inrichting waarbij optimaal ingesprongen kan worden op het faciliteren van de huurders. Daarmee voldoet Eastpoint weer aan alle wensen en is het toekomstbestendig.

Thematiek

Herkenbaarheid, transparantie en toegankelijkheid zorgen voor een sterke visuele relatie tussen buiten en binnen en een gebouw met een moderne identiteit.

Ingrepen exterieur en interieur

  • Herinrichting entreegebied met brede doorgangen vanaf het openbaar gebied naar de entrees en ruime glazen entreesluizen aan voor- en achterzijde.
  • Terreinontwerp met verbeterde aansluiting naar NS-perron / bushalte
  • Corten-stalen beplantingsvakken als basis rondom het gebouw
  • Strakke donkergrijze belijning in de gevels
  • Duidelijke bewegwijzering: belettering EASTPOINT op de puien aan de straatzijde en het parkeerterrein
  • Upgrade verlichting van het parkeerterrein en het gebouw
  • Balie als eye-catcher in de entreehal, met herkenbare belettering EASTPOINT
  • Witte wanden met verlichtingsarmaturen in entreehal en trappenhuizen
  • Materialisatie vloeren, wanden en plafonds in hal en trappenhuizen, blauwe folie puien liftschacht

De opdrachtgever aan het woord >>

 

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp exterieur en interieur, vergunningsaanvraag Wabo, technische uitwerking en bestek, ontwerp balie, architectonische begeleiding in uitvoering, kantoorindelingen voor potentiële huurders.

Project
Renovatie
Omvang
5.700m2 BVO
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Bouwinvest REIM
Ontwerp
2012
Realisatie
2013

 

 

AOB11070_04b exterieur (website)   AOB11070_04a bovenaanzicht BG (website)DSC_5917.bewerkt (website)   DSC_5901.bewerkt (website)DSC_5940.bewerkt (website)   DSC_5972.bewerkt (Custom)   753_website771_website (1)AOB11070_04bovenaanzicht terrein (website)DSC_5997 (website)