magnify

Renovatie kantorencomplex A. van Schendelstraat Utrecht

Duurzame vernieuwing vergroot toekomstwaarde

In opdracht van Bouwinvest en WPM kantoormanagement BV zijn twee afzonderlijke ontwerpen gemaakt voor de renovatie van het interieur van de publieke ruimtes van twee kantoorgebouwen uit de ’90-er jaren in het centrum van Utrecht. Met een duurzame vernieuwing worden de verhuurbaarheid en de toekomstwaarde vergroot van de kantoorblokken AvS 600 en AvS 550.

Eigen identiteit

De herkenbaarheid voor medewerkers en bezoekers die aan de buitenzijde van het gebouw ontbreekt, wordt binnen de kantoorblokken gerealiseerd met interieurelementen en materialen. Direct in de entreehallen in de parkeergarage en op de begane grond wordt de identiteit van het betreffende kantoorblok zichtbaar.

Voor AvS 600 zijn de houten wandbekledingen, slanke stalen puien en de geïntegreerde verlichtingselementen in wand en systeemplafond kenmerkend. Het interieur heeft een lichte, warme en transparante uitstraling gekregen.

Een aantal ingrepen in AvS 550 zijn anders uitgevoerd, om voor dit blok een eigen identiteit te creëren. Hier geven de cirkelvormige wanddecoraties met verlichting, de turkoois-blauwe kleuraccenten en de gestoffeerde wandpanelen op de trapbordessen een fris en open karakter aan het interieur.

Visualisatie ontwerp

Beide ontwerpen zijn in 3D (Revit) getekend, waardoor de opdrachtgever snel een indruk kreeg van het ontwerp, alternatieven werden onderzocht en het ontwerpproces efficiënt doorlopen is.

De opdrachtgever aan het woord >>
Scope van onze werkzaamheden: interieurontwerp incl. vaste interieurelementen, bestek, omgevingsvergunning, esthetische begeleiding uitvoering
Project
Renovatie interieur
Omvang
400m2 BVO en 300m2 BVO
Locatie
Utrecht, A. v. Schendellaan
Opdrachtgever
Bouwinvest REIM / WPM Groep
Ontwerp
2011 en 2013
Realisatie
2011 en 2014
Kantoorgedeelte AvS 600
AvS entreehal (website)   AvS trappenhuis (website)IMG_2107P-garage_FH (website)   IMG_2122_toilet_FH (website)
Kantoorgedeelte Avs 550
00_entree-balie (Custom)   00_entreehal (Custom)01_lifthal_1 (Custom)   -1_entree_lifthal_2 (Custom)3D_entree (Custom)