magnify

Kiosken winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

 

Moderne uitstraling en verbeterde zichtlijnen

Traanberg Partners is gevraagd een ontwerpvoorstel te doen voor de duurzame aanpassing van de luifels aan de kiosken op het centrale plein van winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam. Het speelse ontwerp heeft geresulteerd in de gewenste moderne, lichte uitstraling en een verbeterde zichtbaarheid van de winkelunits aan het plein. De geïntegreerde LED-lichtlijnen versterken het effect van de nieuwe witte kroonlijst.

Speelse kroonlijst met geïntegreerde led-verlichting

mod_04a_scene_3_foto (website)De kiosken bestonden uit een donkere houtkleurige basis met winkelpuien en een donkere lamellenluifel die zonder variatie in breedte of hoogte de ronde hoofdvorm volgde. De luifels oogden daardoor massief en namen veel zicht rondom de kiosken weg. In ons ontwerp zijn de bestaande luifels vervangen door speelse, lichte kroonlijsten die in hoogte en breedte minder ver uitsteken en daardoor meer zicht bieden op de achterliggende winkels. Het kleurcontrast van de witte kroonlijst met de donkere houten basis en de geïntegreerde lichtlijnen rondom, geven de kiosken een frisse, moderne uitstraling.

Scope van onze werkzaamheden: Ontwerp en technische detaillering, esthetische begeleiding in de uitvoering

De opdrachtgever aan het woord >>

 

Project
Interieurontwerp

Omvang
 

Locatie  
Rotterdam-Zuidplein

Opdrachtgever
Syntrus Achmea Vastgoed BV

Ontwerp
2012

Realisatie
2013

 

Kiosken winkelcentrum Zuidplein 2   P1050474 (website)P1050473 (website)   P1050478 (website)P1050476 (website)   P1050475 (website)