magnify

PDV Hilversum

Haalbaarheid en optimalisatie

Na uitgebreide studies naar een haalbare invulling van een PDV-locatie in Hilversum, is in 2014 een ontwerp gemaakt voor de voormalige Brakel-terreinen aan de Verlengde Zuiderloswal en Vreelandseweg.

Met een zorgvuldige inpassing van bebouwing in de stedenbouwkundige context wordt het winkelprogramma verdeeld over 2 tegenover elkaar gesitueerde bouwmassa’s met het parkeerterrein ertussen. De terreinindeling is in het ontwerpproces steeds verder geoptimaliseerd in de verhouding tussen verhuurbaar winkeloppervlak en terrein voor parkeren en bevoorrading.

 

00_GB1_Vogel (800)

Hoogwaardige uitstraling

De architectuur van de winkelgebouwen geeft de te huisvesten winkelformules een hoogwaardige uitstraling, waarbij de drie winkelunits reclamemogelijkheden hebben binnen de architectonische kaders van het complex. Materialisatie en kleurgebruik is voor beide bouwmassa’s uniform uitgevoerd in o.a. donkere baksteen, aluminiumgrijze gevelbeplating, glaspuien en antracietgrijze omkaderingen.

In een korte doorlooptijd van kavelinvulling naar Definitief Ontwerp, is voor de ontwikkeling een aanvraag omgevingsvergunning uitgewerkt. Geplande start bouw is in de 2e helft 2015.

 

Scope van onze werkzaamheden: 

De reguliere architectonische ontwerp-, teken-, en advieswerkzaamheden van SO t/m DO tot en met de  omgevingsvergunning (OV), de coördinatie van derden-adviseurs over draagconstructies, brandveiligheid en bouwfysica en en het technisch ontwerp voor aannemer Pleijsier Bouw als goede basis voor hun werktekeningen.

 

Project
Nieuwbouw
Omvang nieuwbouw
8.500 m2 BVO
Locatie
Hilversum   
Opdrachtgever
COD
Ontwerp
2014
Realisatie
2016/2017

 

Leen Bakker_entree (Custom)

00_GB1_rechts_800x237

00_GB2_Vogel_800x346