magnify

Winkelcentrum Houten

 

Beeldbepalende plek langs de Rondweg

De beeldbepalende plek vereiste een hoogwaardige beeldkwaliteit en een landschappelijke inpassing van het gebouw in de geluidswal.

SONY DSC

Het ontwerp bestaat uit een gesloten bouwlaag (bouwmarkt), waarop een tweede bouwlaag van glazen U-elementen is geplaatst (interieurwinkels). Het spannende contrast tussen beide bouwlagen levert ook ’s avonds een interessant beeld op. Het gebouw wordt “verankerd” in de grondwal door een robuuste wand van schanskorven.

De houten gevel eindigt in een doorlopende glasstrook boven de grondwal, waardoor het gebouw lijkt te zweven. De kleinschalige invulling van ramen en raamstroken van verschillend formaat vormen een inleiding op de tegenoverliggende woonwijk.

Plan van de maand

Van ruim 4800 bouwplannen is het ontwerp uitgeroepen tot plan van de maand november 2004 door de Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit PUWC van de provincie Utrecht.

Scope van onze werkzaamheden: ontwerp, vergunningen, bestek, coördinatie brandveiligheid/sprinkler, bouwmanagement, directievoering, winkellay-out Praxis.

 

Project
Nieuwbouw
Omvang
8.350m2 BVO
Locatie
Houten, De Maat
Opdrachtgever
Steehouder Woongroep BV
Ontwerp
2004
Realisatie
2006

 

 

SONY DSC  situatie (website)DSC02673b4 (website)SONY DSCPDV Houten 01 (website)