magnify

Praxis opent succesvolle stadswinkels

 

“Praxis om de Hoek”

Bouwmarktketen Praxis heeft in het voorjaar van 2015 een nieuw concept gelanceerd: stadswinkels met de naam “Praxis om de Hoek”. In de binnenstad van Amsterdam en Rotterdam is inmiddels een stadswinkel geopend.

2350 02 gevelsaanzicht close-up 800x500

 

Zorgvuldige inpassing en detaillering

Zowel voor de winkellay-out als voor de gevels is een formule opgezet die duidelijk laat zien dat “Om de Hoek” onderdeel is van de Praxis familie. De uitstraling is fris en open, met een stevige basis van hout.

Gevel Praxis om de Hoek (Custom)

Afhankelijk van de specifieke architectuur van het bestaande winkelpand en de geldende welstandelijke randvoorwaarden wordt de geveluitstraling nader uitgewerkt. Zorgvuldige inpassing en detaillering van de verschillende onderdelen in een binnenstedelijke situatie is daarbij van groot belang.

 

 

Herkenbare identiteit

Het “Praxis om de Hoek”-logo, het frame van houten lamellen, de toepassing van uithangborden en het gebruik van etalages zorgen voor aantrekkingskracht en herkenbaarheid in het straatbeeld.

view_01-01b (Custom)

 

Scope van onze werkzaamheden: 

De reguliere ontwerp, teken- en advieswerkzaamheden van SO tot en met omgevingsvergunning (OV) voor het gevelontwerp, coördinatie constructies. Implementeren en optimaliseren van de nieuwe winkellay-out formule “Praxis om de Hoek” in de betreffende panden, in 2D en 3D-visualisaties.

Project
Gevelontwerp / winkellay-out
Omvang
300 m2 – 600 m2 BVO
Locatie
Amsterdam en Rotterdam
Opdrachtgever
Praxis DIY
Ontwerp
2014/2015
Realisatie
2015

 

Kassa en Services (Custom)   Overzicht winkel (Custom)

view_01-3b_800x500   Praxis om de Hoek Rotterdam (7) (Custom)