Distributiecentrum Nippon Express

Rotterdam Tweede Maasvlakte

Groei naar XXL-omvang

Logistiek dienstverlener Nippon Express, sinds 2015 gevestigd op de Tweede Maasvlakte, had voor haar wereldwijde transitie van internationale transporten van lucht- naar zeevracht behoefte aan meer opslagruimte. Ontwikkelaar Borghese Logistics heeft voor de eigenaar en logistiek vastgoed investeerder W.P. Carey deze uitbreiding gerealiseerd. Het XXL-warehouse heeft nu een omvang van boven de 100.000 vierkante meter.

Grootste warehouse van Rotterdam

De bestaande logistieke hal is ogenschijnlijk naadloos uitgebreid binnen het bestaande kleuren- en materialenpalet met op de kop van het gebouw een tweede representatief kantoordeel in drie lagen.

De uitbreiding bedraagt circa 31.000 vierkante meter aan extra magazijnruimte en 1.100 vierkante meter kantoorruimte. In totaal komt het bedrijfsoppervlakte daarmee op 103.951 vierkante meter, wat het gebouw tot het grootste distributiecentrum van Rotterdam maakt en tevens één van de grootste in Nederland. Dit distributiecentrum fungeert als belangrijkste Europese hub voor elektronica gigant Canon.

Duurzaam en volgens modernste eisen

Het vernieuwde state-of-the-art distributiecentrum voldoet aan alle moderne eisen (FM-Global, BREEAM, TAPA) die aan dergelijke nieuwbouw gesteld worden. Met de uitbreiding van deze locatie is opnieuw de efficiency geoptimaliseerd om beter te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Bij de bouw van de nieuwe locatie is rekening gehouden met “dangerous goods” opslag en strenge milieunormen. Het project is zeer duurzaam uitgevoerd: van ontwerp en bouw tot en met de exploitatie van de locatie, inclusief verpakkingsinnovatie, hergebruik van afval en groen inkoopbeleid.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • omgevingsvergunningen
  • coördinatie van adviseurs: draagconstructies, brandveiligheid en bouwfysica
  • technisch tekenwerk t.b.v. werktekeningen aannemer
  • architectonische begeleiding uitvoering

Project

Nieuwbouw

Omvang

103.000 m2 BVO

Locatie

Tweede Maasvlakte Rotterdam

Opdrachtgever

Borghese Logistics

Ontwerp

2017-2018

Realisatie

2019