Modernisering winkelcentrum

vleuten

vergroten albert heijn als startpunt

De wens van Albert Heijn om de winkel te vergroten is het startsein voor een renovatie en modernisering van het gedateerde winkelcentrum Hart van Vleuten.

Het wijk-winkelcentrum Hart van Vleuten is gelegen in de oude dorpskern. Om de uitstraling van het winkelcentrum aantrekkelijker te maken zijn verschillende doelmatige ontwerpingrepen gedaan waarbij bewuste keuzes zijn gemaakt vanuit duurzaamheid- en kostenoogpunt. Zo is met extra aandacht voor een warme look & feel, de toepassing van meer groen, betere verlichting en uniforme winkelreclame de gewenste moderne, aantrekkelijke uitstraling bereikt die het winkelcentrum weer helemaal up-to-date maakt.

Prominente plek voor Horeca

Om de uitbreiding van Albert Heijn mogelijk te maken wordt restaurant d’Amici verplaatst naar de prominente hoek Hindersteinlaan – Pastoor Ohllaan. De Italiaan kan hier zijn horeca activiteiten uitbreiden met een (koffie)bar en een zonnig terras. Een trekker voor het centrum!

versplein in passage

De midden-passage van dit winkelcentrum wordt getransformeerd naar een prettig en intiem winkel- en verblijfsgebied met een mooi versplein in sterke samenhang met de supermarkt Albert Heijn. De modernisering van de bestaande gevels en plafonds bestaat uit een totale make-over met toepassing van warme kleuren en materialen, transparante nieuwe luifels, moderne (LED-)verlichting en extra beplanting. Een contrasterend, langgerekt bestratingsvlak met de mogelijkheid voor zitelementen en beplanting vormt een duidelijke “loper” door de passage en verbindt deze met de openbare ruimte en de parkeerterreinen rondom. Hiermee is de modernisering van het winkelcentrum Hart van Vleuten compleet.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • overall project- en bouwmanagement incl. huurdersoverleg
  • omgevingsvergunning
  • esthetische begeleiding in de uitvoering

Project

Renovatie winkelcentrum

Omvang

 4.500m2 BVO

Locatie

Vleuten

Opdrachtgever

Green Real Estate

Ontwerp

2019-2020

Realisatie

2020