Modernisering winkelcentrum

vleuten

vergroten albert heijn als startpunt

De wens van Albert Heijn om de winkel te vergroten is het startsein voor een renovatie en modernisering van het gedateerde winkelcentrum Hart van Vleuten.

Het wijkwinkelcentrum Hart van Vleuten is gelegen in de oude dorpskern. Om de uitstraling van het winkelcentrum aantrekkelijker te maken zijn verschillende doelmatige ontwerpingrepen gedaan met bewuste keuzes vanuit duurzaamheid- en kostenoogpunt. Zo wordt met extra aandacht voor een warme look & feel het winkelcentrum weer helemaal up-to-date gemaakt. Door de toepassing van meer groen, betere verlichting en uniforme winkelpuien en -reclame krijgt het winkelcentrum de gewenste moderne, aantrekkelijke uitstraling.

Prominente plek voor Horeca

Om de uitbreiding van Albert Heijn mogelijk te maken wordt restaurant d’Amici verplaatst naar de prominente hoek Hindersteinlaan – Pastoor Ohllaan. De Italiaan kan hier zijn horeca activiteiten uitbreiden met een (koffie)bar en een zonnig terras. Een trekker voor het centrum!

versplein in passage

De passage van dit winkelcentrum wordt getransformeerd naar een mooi versplein in sterke samenhang met de supermarkt Albert Heijn. Een ware metamorfose!

De modernisering van de passage bestaat uit een totale make-over, waarmee een prettig en intiem winkel- en verblijfsgebied ontstaat. De bestaande gevels en plafonds worden gerenoveerd met een palet van warme kleuren en materialen. De nieuwe luifels zijn transparant en laten veel daglicht toe. Daarbij zorgt de geïntegreerde, moderne LED-verlichting voor een hoge lichtintensiteit.

Een contrasterend bestratingsvlak vormt een opvallende “loper” door de passage. Hierdoor ontstaat er een sterkere optische verbinding met de openbare ruimten en de parkeerterreinen rondom het winkelcentrum. Openbare zitelementen en beplanting vormen extra sfeerelementen in dit specifieke deel van het winkelcentrum. Hiermee is de modernisering van het winkelcentrum Hart van Vleuten compleet.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • overall project- en bouwmanagement incl. huurdersoverleg
  • omgevingsvergunning
  • esthetische begeleiding in de uitvoering

Project

Renovatie winkelcentrum

Omvang

 4.500m2 BVO

Locatie

Vleuten

Opdrachtgever

Green Real Estate

Ontwerp

2019-2020

Realisatie

2020