PDV Zuiderhout

Zaandam

Nieuwbouw en transformatie

Op het voormalige Bruynzeel terrein aan de Pieter Ghijsenlaan te Zaandam is 20.000m2 PDV (perifere detailhandel vestigingen) gerealiseerd op de locatie “Kopkavel”. De ontwikkeling omvat zowel nieuwbouw als herbestemming en transformatie van een voormalige industriële productieloods met monumentale waarde voor grootschalige winkelruimten.

Van fabriek naar retailpark

De bestaande 500 meter lange productieloods is in overleg met de monumentencommissie behouden op hoofdvorm en kenmerkende onderdelen zoals de hoofddraagconstructie en industriële details. De nieuwe verdiepingsvloer is los van de bestaande polonceau spantconstructie opgelegd op een eigen draagconstructie en fundering.

Fastfoodketens versterken winkelgebied

In het retailpark hebben zich onder andere KARWEI Bouwmarkt, Kwantum, de Vrijbuiter, MEGA Tegels en Badkamers en Babyland gevestigd. Daarnaast is er op de locatie een Fast Food Center ontwikkeld met een McDonalds en KFC restaurant.

Technisch ontwerp en procescoördinatie 

Het ontwerp van architectenbureau Alt-M is in opdracht van Borghese Real Estate door Traanberg Bouwmanagement en Suppor-T technisch uitgewerkt vanaf het Voorontwerp tot en met de Omgevingsvergunning en het (renovatie)Bestek. Ook de algehele coördinatie van het ontwerp- en bouwproces inclusief derden-adviseurs en esthetische begeleiding is door ons bureau verzorgd.

Scope van onze werkzaamheden

  • technisch ontwerp
  • omgevingsvergunning
  • coördinatie van derden-adviseurs: draagconstructies, brandveiligheid en bouwfysica
  • technisch tekenwerk t.b.v. werktekeningen aannemer
  • architectonische begeleiding uitvoering
  • verhuurbrochures en -tekeningen

Project

Nieuwbouw en transformatie

Omvang 

20.000m2 BVO

Locatie

Zaandam Zuiderhout

Opdrachtgever

Borghese Real Estate

Ontwerp

2009

Realisatie

2011