Renovatie Albert Heijn XL

Vlissingen

Integrale advisering opdrachtgever

Gewonnen selectie voor de integrale projectadvisering ten behoeve van de renovatie en verduurzaming van een bestaand winkelcomplex aan de Gildeweg te Vlissingen met daarin een Albert Heijn XL en enkele dagwinkels. Het winkelcomplex is gelegen in een overwegend PDV-achtig gebied.

Architectuur

TRAANBERG heeft het architectonisch ontwerp gemaakt dat de ruimtelijkheid sterk vergroot en ook de winkelindeling optimaliseert. De uitstraling van zowel het exterieur als het interieur van het complex is verbeterd met een vernieuwde entree gevel, een ruim en overzichtelijk winkelplein, nieuwe winkelpuien, tegelvloer en een verhoogd dak met brede lichtstraten voor een sfeervolle passage.

Bouw­management

Tegelijkertijd heeft TRAANBERG in de rol van bouwmanager de opdrachtgever integraal geadviseerd tijdens het gehele ombouwtraject van initiatief tot en met oplevering en ingebruikname. Onze diensten bestonden hierbij uit het overall projectmanagement inclusief huurdersoverleg, het selecteren, aanbesteden en contracteren van de aannemer, het bouwkostenmanagement, de bouwdirectie en de algehele bouwtechnische advisering in de voorbereidings- en uitvoeringsfase.

Duurzaamheids­ambitie

Zowel de eigenaar als Albert Heijn hadden voor dit project een hoge duurzaamheidsambitie. Bouwkundig is 100% IFC-hout gebruikt en zijn het dak en de gevels van nieuwe hoogwaardige isolatie voorzien. Qua installaties wordt nu gebruik gemaakt van warmteterugwinning en LED-verlichting en is AH van gas over gegaan op all-electric.

Extreem korte doorlooptijd

Grootste uitdaging was om het oude dak geschikt te maken voor de benodigde PV-panelen. Vanwege de complexiteit hiervan kon er tijdens de verbouwing tijdelijk niet door gewinkeld worden. De gehele bouwtijd van passage en gevels inclusief verbouw en lay-out-wijzigingen van de winkels is in slechts 6,5 weken gerealiseerd door intensieve samenwerking en afstemming met de winkelketens.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • omgevingsvergunningen
  • overall project- en bouwmanagement, inclusief huurdersoverleg
  • investeringsramingen in alle fases
  • bestekstekeningen en STABU-bestekboek
  • prijs- & contractvorming en bouwdirectie

Project

Renovatie en verbouw

Omvang 

6.250 m2 BVO

Locatie

Vlissingen

Opdrachtgever

Cairn R.E.

Ontwerp

2017-2018

Realisatie

2018