renovatie winkelcentrum de notenhout

Nijmegen

Het dak er af!

Dit uitdagende project omvat de ingrijpende renovatie van wijkwinkelcentrum De Notenhout. Het winkelcentrum aan de Symfoniestraat en Otto C. Huismanstraat in Nijmegen stamt uit 1967. Oorspronkelijk was De Notenhout een open winkelcentrum en deels uitgevoerd met luifels. In de jaren ’70 is het centrum echter verbouwd tot een overdekt passagewinkelcentrum. Vervolgens werd het centrum in 1995 uitgebreid met enkele appartementblokken. Zo ontstond het wijkwinkelcentrum in zijn huidige vorm.

Noodzakelijk grootschalig onderhoud was in 2018 de aanleiding om het totale winkelcentrum kritisch onder de loep te nemen. Ook wilden de supermarkten Lidl en Coop hun winkels flink uitbreiden. Vanwege de ernstige brandveiligheidsproblematiek speelde de visie op het (al dan niet) aanpassen van de gedateerde passageoverkapping een cruciale rol voor de (technische) haalbaarheid van het project.

Overtuigd door de architectonische ontwerpvoorstellen en bouwkundige/financiële haalbaarheidsstudies van Traanberg heeft de CVvE unaniem gekozen het passagedak te verwijderen en terug te gaan naar de oorspronkelijke open opzet van het winkelcentrum.

Sfeervolle winkelstraat

Een sfeervolle, aangename winkelstraat waar direct daglicht en frisse lucht weer toegang krijgen wordt het nieuw motto!

Het ensemble van winkelunits krijgt een fraaie en dynamische aanblik, waarbinnen elke retailer zijn eigen identiteit kan invullen. Daarbij wordt het passagegebied ingericht met nieuwe bestrating, duurzaam straatmeubilair en hoogwaardige groenvoorzieningen. Kortom: het wordt hier goed toeven voor de consument.

Opvallende transparante luifels vervangen het bestaande lage passagedak. Het daglicht krijgt hiermee weer vrij spel in het winkelgebied. De diversiteit aan (verouderde) houten winkelpuien maakt plaats voor hoogwaardige aluminium gevels met een strakke, moderne look & feel.

Veel aandacht trekken de nieuwe entrees van het winkelcentrum. Het worden prominente, uitnodigende poorten naar de sfeervolle open winkelstraat. Het nieuwe logo voor het winkelcentrum wordt zorgvuldig in de entreepoorten geïntegreerd. Daarmee is het plaatje en de renovatie van winkelcentrum De Notenhout compleet.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • omgevingsvergunning
  • coördinatie derden-adviseurs tijdens ontwerpfase

Project

Renovatie wijkwinkelcentrum

Omvang winkelcentrum

5.800 m2 BVO

Locatie

Nijmegen

Opdrachtgever

CVvE De Notenhout

Ontwerp

2019-2020

Realisatie

2021