Supermarkten en pdv ontwikkeling

Amersfoort – Isselt

transformatie naar supermarkt-locatie

Op een prachtige zichtlocatie aan de Amsterdamseweg zullen twee gloednieuwe supermarkten binnenkort hun deuren openen. Het nieuwe hybride winkelcluster wordt gebouwd op het bedrijventerrein Isselt en huisvest naast reguliere detailhandel ook PDV.

De opmerkelijke ontwikkeling bestaat uit een nieuwbouw- en een renovatieopgave (ver-nieuwbouw). Het verouderde onderkomen van Kwantum en Roobol maakt plaats voor een modern en groter winkelcomplex. Tegelijkertijd wordt het naastgelegen winkelgebouw verbouwd en gerenoveerd in lijn met de architectuur van de nieuwbouw. Hier zullen naast BCC en Roobol, ook andere (nieuwe) retailers worden gehuisvest.

Deze winkelontwikkeling is vergund binnen het vigerende bestemmingplan van de gemeente Amersfoort. De nieuwbouw heeft twee bouwlagen. Op de begane grond zal zich een fullservice supermarkt vestigen en een discounter op de verdieping.

complex schuifplan tijdens bouw

Beide gebouwen zullen in één aansluitende fase worden gebouwd. Een efficiënt maar complex schuifplan garandeert dat de bestaande winkels tijdens de bouw open kunnen blijven. Enkele winkels zullen tijdelijk worden verplaatst naar een alternatieve locatie langs de Amsterdamseweg.

Onze integrale opdracht bestaat uit een combinatie van Architectuur en Bouwmanagement. Naast het architectonisch en technisch ontwerp van de gebouwen en terreinen, verzorgen wij ook het overall bouw- en projectmanagement in alle projectfases tot en met bouwuitvoering en oplevering.

robuuste vormgeving

“Deze ontwikkeling zal zonder meer leiden tot een enorme kwaliteitsslag op het bedrijventerrein Isselt” (welstandcommissie).

Het nieuwe winkelcentrum heeft een opvallende verschijningsvorm: een modern en herkenbaar winkelensemble van twee gebouwen met een sterke identiteit en heldere reclamevoering. Door de overwegend horizontale geleding en het prominente overstek ontstaat een robuuste architectuur, die past bij de stedenbouwkundige schaal van de omgeving en de Amsterdamseweg. De duurzame materialisatie geven het complex een industriële, hoogwaardige uitstraling.

Royale parkeerterreinen rondom de winkels voorzien in de extra benodigde parkeerplaatsen voor beide supermarkten en zijn vrij toegankelijk. Het parkeren is gratis.

Zorgvuldige ontwerpkeuzes geven de  doelmatige gebouwen een opvallend cachet. Daarmee valt het winkelcentrum extra op in de overwegend industriële omgeving van het bedrijventerrein. Kenmerkend zijn de riante luifels, de hoge glas- en entreepartijen, de aluminium kozijnen, het duurzame metselwerk en een speelse combinatie van vlakke en geprofileerde stalen gevelbeplating. De ingang met comfortabele rolbanen naar de supermarkt op de verdieping vormt een extra uitnodigend accent aan de zuidwest hoek van de nieuwbouw. De entree van het BCC gebouw wordt sterk verbeterd met o.a. een roltrap naar de verdieping.

Scope van onze werkzaamheden

  • Architectonisch en technisch ontwerp
  • Bouw-/projectmanagement ontwerp- en bouwuitvoeringsfase
  • Omgevingsvergunning
  • Brandveiligheid
  • Bouwteam vanaf Omgevingsvergunning

Project

Winkelcentrum supermarkten en PDV

Omvang

9.000m2 BVO

Locatie

Amersfoort – Isselt

Opdrachtgever

Amsterfoort Estates B.V.

Ontwerp

2018-2019

Realisatie

2020-2022