Uitbreiding supermarkten

aalten

meer aanbod en service

In 2013 is het voormalige melkfabrieksterrein aan de Admiraal de Ruyterstraat ontwikkeld tot een solitaire winkellocatie. De supermarkten Aldi en Jumbo supermarkten floreerden waardoor ze al snel behoefte hadden aan een uitbreiding van de winkel met meer service voor de klant.

Die reden werd de concrete aanleiding tot verbouw van de supermarkten. Binnen de bestaande architectuur is op zorgvuldige wijze 400m2 aan winkelruimte toegevoegd binnen het bestaande kleuren- en materiaalpalet van het gebouw. Met de extra winkelmeters kunnen Aldi en Jumbo beter aansluiten bij de actuele behoefte van de consument: grote(re) supermarkten met een breed aanbod en keuze, bezoekgemak en gratis parkeren voor de deur.

Horeca paviljoen “de huiskamer”

De Jumbo, prominent gelegen aan de Admiraal de Ruyterstraat, heeft een beeldbepalende uitbouw gekregen in de vorm van een opvallend, transparant horeca paviljoen met de toepasselijke naam “De Huiskamer van Leussink”. Daarmee kan Jumbo klanten uit de verre omgeving een aantrekkelijke horecaplek bieden: een gezellige ontmoetingsplek voor een kop koffie met taart en voor ontbijt en lunch. Vrijwel alles wat te koop is in de supermarkt zal, bereid en wel, is in de horecahoek te vinden.

doelmatiger winkellay-out aldi

De Aldi grenst aan de Slingebeek die deel uitmaakt van een natte ecologische verbindingszone. Om voor Aldi een optimale winkellay-out te kunnen realiseren is met bijzondere aandacht voor de ecologische waarde een uitbreiding ontworpen passend in de groene inrichting van het omliggende terrein. De noordgevel kon met 4 meter worden verbreed door het voetpad in noordelijke richting te verleggen. In deze gevel zijn duurzame nestkasten opgenomen voor vleermuizen.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • bouwmanagement en coördinatie derden-adviseurs
  • financiële ramingen in alle fases
  • omgevingsvergunning
  • STABU bestek en bestektekeningen

Project

uitbreiding winkelgebouw

Omvang nieuwbouw

4.100m2 BVO (400m2 uitbreiding)

Locatie

Aalten

Opdrachtgever

A.J. Real Estate

Ontwerp

2018

Realisatie

2019-2020