magnify

Sporthal Regio College Zaandam

 

Risicodragend bouwmanagement 

Voor de sporthal Zaandam (een ontwerp van Cepezed) heeft Traanberg Partners de aanbesteding van het Regiocollege Zaandam gewonnen. De werkzaamheden betroffen de technische uitwerking van het definitief ontwerp van derden tot bestek en tekeningen en de architectonische begeleiding. Het bijzondere hierbij is dat Traanberg Partners in het kader van risicodragend bouwmanagement ook de disciplines constructies, installaties en bouwfysica onder haar hoede heeft genomen. Daarmee hebben wij de risico’s van het contracteren en coördineren van adviseurs van de opdrachtgever overgenomen, en hebben wij de zekerheid kunnen geven dat het eindresultaat voldoet aan de vooraf gestelde kaders.

Opgave en ontwerp

12-Sporthal impressies (CEPEZED)8De nieuwe sporthal is gepostioneerd tussen bestaande bebouwing en staat op een ranke stalen kolommen boven het bestaande parkeerterrein.  De sporthal zelf is geconstrueerd in staal met een beton vloer, metalen gevels en een metalen dak. Aan een zijde is de sporthal voorzien van gevelbreede puiconstructie teneinde voldoende daglicht en uitzicht te waarborgen. De sporthal kan door middel van een beweegbare scheidingswand in 2 sportzalen worden opgedeeld. De bestaande loopbrug sluit op de nieuwe sporthal.

Specifieke technische aspecten

2014-09-30 11.34.36De sporthal is brandwerend gecompartimenteerd volgens het bouwbesluit 2012, welke voor een sportfunctie compartimenten toestaat van max. 1000m2. Installatietechnisch wordt het gebouw aangesloten op de bestaande installaties van de school, waaronder de WKO (warmte koude opslag). Akoestisch zijn er hoge eisen aan de sporthal gesteld, met als gevolg dat er gekozen is voor geperforeerde binnenwanden, -voorzetwanden en -dakplaten.

Gezien de omliggende schoolgebouwen gelden er ook extra eisen aan de geluidsisolatie van de gevels, derhalve is gekozen voor extra gevelbeplating in de vorm van sandwichpanelen.

 

Scope van onze werkzaamheden: technisch ontwerp, bestek, risicodragend bouwmanagement, architectonische begeleiding.

Project
Nieuwbouw
Omvang nieuwbouw
970m2 BVO
Locatie
Zaandam   
Opdrachtgever
Regio College Zaandam
Ontwerp
Cepezed
Realisatie
2014

 

 

2014-09-30 11.36.35   2014-09-30 12.55.352014-09-30 12.52.37   12-Sporthal impressies (CEPEZED)6