magnify

Winkels en appartementen Eindhoven

Van oudsher heeft de Tongelresestraat een perceelsgewijze opbouw. Vanuit de stedenbouwkundige context was het daarom wenselijk dat de nieuwbouw een onafhankelijk, eigen karakter zou krijgen. De diversiteit van gebouwen vormt tezamen een stedelijke wand aan de straat.

IMG_7000c website kleiner (website)Het gebouw bestaat uit een kantoorgedeelte en twee woonlagen. Hieronder bevinden zich de winkelruimten met etalages. In de strakke metselwerk gevelwand zijn enkele bijzondere details aangebracht. De betonnen accenten bij de raamstroken en de luifel boven de winkels zorgen voor een subtiel ritme en plasticiteit in het gevelbeeld.
De woningen worden met een galerij ontsloten. Aan deze galerij liggen ook de buitenruimtes van de woningen. De vides zorgen voor extra daglicht in de woningen.

Scope van onze werkzaamheden: architectonisch ontwerp, vergunningen, bouwkundig bestek, esthetische begeleiding uitvoering.
Project
Nieuwbouw
Omvang
2.300m2 BVO
Locatie
Eindhoven, Tongelresestraat
Opdrachtgever
van Hardenbroek Beheer BV
Ontwerp
1999
Realisatie
2001
Img_3805 (website)  ramen01 (website)  IMG_6995b website kleiner (website)IMG_3794 (website)  IMG_3634 (website)  galerij01 (website)