logistiek centrum trekkersveld III

zeewolde

Multi-tenant distributiecentrum

Op bedrijventerrein Trekkersveld III in Zeewolde is door Borghese Logistics een nieuw modern en duurzaam distributiecentrum met ruim 18.800 m2 aan bedrijfsruimte en kantoorruimte ontwikkeld op een kavel van 30.000m2.

Het distributiecentrum is onder andere uitgerust met 23 laaddocks, 2 overheaddeuren, een ESFR sprinklerinstallatie en 198 parkeerplaatsen. De hoogte van het distributiecentrum is 14 meter en de bedrijfsruimte heeft een vloercapaciteit 50kN/m2.

Het nieuwe distributiecentrum is BREEAM Excellent gecertificeerd. Daartoe is het distributiecentrum  voorzien van o.a. een warmtepomp, vloerverwarming, WTW-installatie, zonnepanelen, LED-verlichting met bewegingssensoren en regenwateropvang voor het doorspoelen van toiletten. Tevens zijn er gescheiden logistieke stromen over het terrein.

maximaal flexibel ontwerp

Met meerdere toekomstige gebruikers in het achterhoofd is een marktconforme opzet gekozen waarbij speciale aandacht is besteed aan de vormgeving van de kantoren. Op de uiterste beeldbepalende hoeken van het gebouw zijn twee kantoren ontworpen met een maximaal flexibele opzet van de plattegrond.

Binnen het gevelontwerp en constructieve opzet valt zowel een 2-laags als een 3-laags kantoor te realiseren.

Centrale ligging

De keuze voor Zeewolde heeft alles te maken met de centrale ligging in Nederland, direct aan de N305 en dichtbij de snelwegen A6, A27 en A28 richting de randstad en het achterland. Daarbij hebben zich op bedrijventerrein Trekkersveld III diverse grote, logistieke bedrijven reeds gevestigd die elkaar kunnen versterken.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • omgevingsvergunning
  • coördinatie van adviseurs: draagconstructies, brandveiligheid, bouwfysica en BREEAM
  • technisch tekenwerk t.b.v. werktekeningen aannemer
  • architectonische en technische begeleiding uitvoering

Project

Logistiek centrum

Omvang nieuwbouw

18.800m2 BVO

Locatie

Trekkersveld III Zeewolde

Opdrachtgever

Borghese Logistics

Ontwerp

2019

Realisatie

2021