Retail

Traanberg Retail: een team van gedreven lay-out-specialisten en projectmanagers. Onze jarenlange ervaring met ontwerp en realisatie van inrichtings- en ombouwprojecten in heel Nederland is uitgegroeid tot een succesvol specialisme binnen ons bureau. Wij vertalen en implementeren winkel- en merkconcepten voor supermarkten, non-food, fashion en de doe-het-zelfbranche. Traanberg Retail verzorgt voor diverse gerenommeerde landelijke retailers het gehele traject van winkellay-out tot fysieke winkel.

Van lay-out tot fysieke winkel

Onze klanten dagen ons iedere keer opnieuw uit om inspirerende winkelinrichtingen te ontwerpen en te bouwen. Een goed gestructureerde en strategisch ontwikkelde lay-out van een winkel is immers van groot belang voor het succes van een winkelformule. Eén van de belangrijkste criteria voor klanttevredenheid is dat de klant makkelijk zijn weg vindt in de winkel.

Oog voor detail, creativiteit en innovatie

In nauw overleg met de opdrachtgever onderzoeken wij de mogelijkheden voor inpassing van de winkelformule. Dat doen wij met passie en oog voor detail, creativiteit en innovatie. Vanaf vlekkenplan tot en met detail- en assortimentsniveau worden op nauwkeurige wijze uw specifieke wensen ontworpen en uitgewerkt. Dit gebeurt met schetsen, 3D-visuals en tekeningen, waarin zowel de assortimentsgroepen als de ruimtelijke beleving zichtbaar wordt gemaakt. Ook worden de bouwkundige en installatietechnische aspecten in beeld gebracht. Dàt is precies waar onze kracht ligt!

“Dàt is precies waar onze kracht ligt!”

Onder­scheidend: onze virtuele winkels

Onderscheidend is onze innovatie op het gebied van het ontwikkelen van intelligente inrichtingsbibliotheken waarmee optimaal inzicht wordt verkregen in de voorbereidingsfase van een nieuwe winkel waardoor ontwerpkeuzes makkelijker te maken zijn.

Een 3D-winkellay-out geeft optimaal inzicht in alle aspecten van het ontwerpproces en brengt de winkel stap-voor-stap tot leven. Wij bieden u een compleet virtueel prototype inclusief de bouwkundige afwerking en inrichtingselementen. Nog voordat de winkel er fysiek staat heeft u er al in rondgelopen. Door bedrijfsspecifieke informatie via een database te koppelen aan de inrichtingstekeningen wordt de winkellay-out “slim” gemaakt. Hiermee geven wij onze klanten een doelgericht sturings- en controlemechanisme en daarmee een enorme kwaliteits- en efficiencyslag.

Leen Bakker Maastricht Winkellay-out 02

Project­management voor winkel­ombouw

De volgende stap is de bouw- en projectcoördinatie voor de verbouw van de winkels. Met hun kennis, kunde en ervaring op het gebied van bouwkunde en winkellay-out kunnen onze projectmanagers naadloos het stokje overpakken. Zij verzorgen de technische uitwerking tot op installatieniveau, contracteren de aannemers en zorgen dat het verbouwproces en de implementatie van uw winkelinrichting verloopt binnen de gestelde planning, budget en kwaliteit. Uw winkel is onze zorg!

“Uw winkel is onze zorg!”

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

 • Vlekkenplannen en schetsen
 • 2D en 3D visualisaties
 • Productpresentaties en signing
 • Plafond-, vloer- en wandenplannen
 • Assortimentstekeningen en deellay-outs
 • Assortiment- en leveranciersinformatie
 • Ontwikkeling en onderhoud formulehandboek
 • Tekeningen t.b.v. digitale winkelrouting
 • Beoordeling en advisering bouwkundige consequenties
 • Kosteninformatie
 • Implementatie technische installaties
 • Inmeten en opname van zowel inrichting als gebouw
 • Ontruimingsplannen
 • Gebruiksmeldingen

Bekijk onze projecten:

Praxis

Hilversum

PLUS formule

Nederland

Leenbakker Maastricht Winkellay-out

Leen Bakker

Maastricht