“Slimme” 3D biblio­theek PLUS-formule

Succesvolle lancering

De nieuwste PLUS formule briljant 2.0 draait volledig om “goed eten voor iedereen, elke dag”. Met de succesvolle lancering ervan speelt PLUS in op de veranderende consumentenbehoefte. Dit betekent meer aandacht voor versbeleving, presentatie en aanbiedingen op de werkvloer.

Virtuele winkels

Om in de voorbereidingsfase voor een nieuwe of te verbouwen winkel een goed beeld te kunnen geven aan de ondernemer van de betreffende supermarkt, is in nauwe samenwerking met PLUS Retail een “slimme” 3D bibliotheek gebouwd voor het lay-out tekenwerk van de Briljant 2.0 formule. Hiermee kunnen vanaf de eerste vlekkenplannen virtuele inrichtingstekeningen worden gemaakt die een zeer realistische impressie geven van de inrichting en beleving van de toekomstige winkel.

Custom made templates

De nieuwe inrichtingstekeningen voor PLUS worden gegenereerd vanuit “slimme” templates, met custom made tools en data om de lay-out optimaal te kunnen modelleren. Voor alle standaardmatrixen van de PLUS formule zijn de winkellay-out elementen in de template verwerkt. Hiermee kan vervolgens de indeling en de uitstraling van de winkel worden bepaald.

Kwaliteits- en efficiëntie­slag

Omdat de bibliotheek een “slimme” database is, kan vanuit de lay-out tekening zeer waardevolle bedrijfsinformatie worden onttrokken. Hiermee heeft PLUS maximaal inzicht en een doelgericht sturings- en controlemechanisme waarmee een enorme kwaliteits- en efficiencyslag bij de ontwikkeling van de winkels te maken is. De winkelformule kan bovendien nadrukkelijk uitgedragen en bewaakt worden, zodat de uitstraling landelijk uniform is, in een vaak heel verschillende bouwkundige context.

Data vanuit de templates o.a.:

 • Stellingen, koelelementen, kassa’s en balies, materialisatie, verlichting
 • Warenindeling en schappenplannen: strekkende meters, productgroepen
 • Groeperingen per matrix
 • Family info: categorie (type), maatvoering, leverancier
 • Signing: hoeveelheden, strekkende meters per categorie

Praktijk instructie

Na implementatie van de Briljant 2.0 template bij PLUS middels een instructie kunnen zowel PLUS als TRAANBERG met deze template winkels indelen en visualiseren. De bestaande samenwerking in het tekenen van winkellay-outs en goederenindelingen wordt hiermee uitgebreid.

Bronvermelding foto’s PLUS Abcoude: LVTPR.com

Scope van onze werkzaamheden

 • Optimalisatie van de winkelindelingen in de standaardmatrixen en pilot-filialen
 • 3D lay-out bibliotheek en templates
 • Visualisatie en beleving van de winkel en de assortimentsgroepen
 • Data onttrekken uit de templates
 • Verlichtingsplannen en ontruimingsplattegronden
 • Bouwkundig inmeten (3D-scanner) en tekenen van de winkels
 • BVO en VVO metingen

Project

Revit template standaardmatrixen en filialen

Omvang

PLUS Briljant 2.0 winkelformule

Locatie

n.v.t.

Opdrachtgever

PLUS Retail BV

Ontwerp

2016 e.v.

Realisatie

PLUS Abcoude eerste pilotwinkel november 2016