Distributiecentrum Nippon Express

Rotterdam Tweede Maasvlakte

groei naar xxl-omvang

Logistiek dienstverlener Nippon Express is sinds 2015 gevestigd op de Tweede Maasvlakte. Als gevolg van de wereldwijde transitie van de internationale transporten (van lucht- naar zeevracht) kreeg Nippon Express behoefte aan meer opslagruimte. Ontwikkelaar Borghese Logistics heeft daartoe deze extra warehousing gerealiseerd. Het XXL distributiecentrum voor Nippon Express heeft nu een omvang van boven de 100.000 vierkante meter. Eigenaar van het distributiecentrum is de logistiek vastgoedinvesteerder W.P. Carey.

Grootste warehouse van Rotterdam

De uitbreiding van de bestaande logistieke hal is naadloos gerealiseerd binnen de huisstijl van Nippon Express. De nieuwbouw is daarom in het identieke  kleuren- en materialenpalet van het bestaande gebouw ontworpen. Het representatieve kantoorgedeelte op de kop van het gebouw heeft drie verdiepingen en kijkt uit over de indrukwekkende bedrijvigheid op de Tweede Maasvlakte.

De nieuwbouw bedraagt circa 31.000 vierkante meter aan extra magazijnruimte en 1.100 vierkante meter kantoorruimte. Daarmee komt het totale bedrijfsoppervlakte op 103.951 vierkante meter. Hiermee is het gebouw het grootste distributiecentrum van Rotterdam en tevens één van de grootste in Nederland. Het XXL distributiecentrum voor Nippon Express  fungeert als belangrijkste Europese hub voor elektronica gigant Canon.

Duurzaam en volgens modernste eisen

Het vernieuwde state-of-the-art distributiecentrum voldoet aan alle moderne eisen (FM-Global, BREEAM, TAPA) die aan dergelijke nieuwbouw gesteld worden. Met de uitbreiding van deze locatie is opnieuw de efficiëncy geoptimaliseerd om adequaat te kunnen inspelen op de snel veranderende logistieke markt en toekomstige ontwikkelingen. Bij de bouw van de nieuwe locatie is nadrukkelijk rekening gehouden met “dangerous goods” opslag en strenge milieunormen. Daarnaast is het project zeer duurzaam uitgevoerd: van ontwerp en bouw tot en met de exploitatie van de locatie, inclusief verpakkingsinnovatie, hergebruik van afval en groen inkoopbeleid.

Scope van onze werkzaamheden

  • architectonisch en technisch ontwerp
  • omgevingsvergunning
  • coördinatie van adviseurs: draagconstructies, brandveiligheid en bouwfysica
  • technisch tekenwerk t.b.v. werktekeningen aannemer
  • architectonische begeleiding uitvoering

Project

Nieuwbouw

Omvang

103.000 m2 BVO

Locatie

Tweede Maasvlakte Rotterdam

Opdrachtgever

Borghese Logistics

Ontwerp

2017-2018

Realisatie

2019